Servicii oferite

Cabinetul Individual de Psihologie – Ungureanu Elena – oferă o paletă largă de servicii de specialitate: intervenție/asistență/consultanță psihologică, consiliere personală, logopedie, dezvoltare personală, educație și training (acreditat ANC), cercetare.

Întrebări frecvente

Dacă doriți să adresați o întrebare, puteți utiliza formularul de mai jos. În cel mai scurt timp posibil, veți primi un raspuns!

Serviciile psihologice sunt destinate tuturor celor care doresc o schimbare în bine în viața lor. Nu este nevoie să fii ”bolnav” sau ”nebun” pentru a apela la serviciile unui psiholog. Un specialist în Psihologie îți poate acorda suportul necesar pentru a depăși o situație problematică pe care o întâmpini la un moment dat în viață sau pur și simplu pentru a te cunoaște mai bine, a găsi strategii noi pentru a face față provocărilor și descoperi în tine resurse interioare pe care nu credeai vreodată că le ai.

Bineînțeles. Conform standardelor de confidențialitate din Codul deontologic al Psihologului, relaţia dintre psihologi şi beneficiarii serviciilor lor este adesea o relaţie foarte sensibilă ce necesită realizarea unei alianţe pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii profesionale, motiv pentru care confidenţialitatea este obligatorie. Atunci când din motive ce nu pot fi evitate, psihologul nu mai poate păstra confidenţialitatea, acesta va înceta să mai ofere serviciul respectiv.

Psihologii vor proteja confidenţialitatea tuturor informaţiilor adunate în timpul activităţilor lor profesionale şi se vor abţine de la dezvăluirea informaţiilor pe care le deţin despre colegi, clienţii colegilor, studenţi şi membrii organizaţiilor, excepţie făcând situaţiile: pentru protecţia sănătăţii publice, pentru prevenirea unui pericol iminent, pentru prevenirea săvârşirii unei fapte penale sau pentru împiedicarea producerii
rezultatului unei asemenea fapte ori pentru înlăturarea urmărilor prejudiciabile ale unei asemenea fapte. Divulgarea, de către psihologi, a unor date care le-au fost încredinţate sau de care au luat cunoştinţă în virtutea profesiei, dacă aceasta este de natură a încălca clauza de confidenţialitate, este interzisă.

Psihologul și psihiatrul sunt specialiști cu formări diferite: psihologul este absolventul Facultății de Psihologie, psihiatrul este absolventul Facultății de Medicină, drept urmare au competențe diferite. Deși psihologul și psihiatrul lucrează în echipă și ambii au în centrul atenției suferința psihică a omului, modalitatea de intervenție specializată este diferită.

Psihiatrul este medic, evaluează și tratează suferința psihică (boala) administrând tratament medicamentos și se ocupă preponderent de patologia psihiatrică gravă.

Psihologul este specialistul care tratează omul aflat în dificultate, investigând cu ajutorul instrumentelor psihologice, aspecte ce țin de procesele psihice, mecanismele implicate, vulnerabilitatea, personalitatea pacientului, contextul problemelor cu care se confruntă acesta, modul în care reacționează etc. Forma de intervenție în cazul psihologului este una conversațională.

Numărul de ședințe care este necesar să fie parcurs pentru îmbunătățirea sănătății psihice a clientului este stabilit împreună cu psihologul, în urma unei evaluări realizate asupra problemei pentru care se solicită suport specializat. În funcție de această analiză, pe baza unui angajament al ambelor părți, acesta poate varia de la caz la caz.

O ședință psihologică durează 50 de minute.

ADRESĂ

București, Sector 3

Strada I. C. Brătianu, Nr.44

PROGRAM DE LUCRU

Luni – Vineri: 8:00 – 20:00
Sâmbătă: 9:00 – 14:00
Duminică: Închis

CONTACT

(+004)0748350285
contact@elenaungureanu.ro

Sharing is caring